Бившият председател на парламента, сега заместник и едно от знаковите лица

...
Бившият председател на парламента, сега заместник и едно от знаковите лица
Коментари Харесай

Никола Минчев - водач на листа за Европейския парламент

Бившият ръководител на Народното събрание, в този момент заместител и едно от знаковите лица на " Продължаваме промяната " - Никола Минчев, ще бъде лидер на листа за европейските избори. Въпросът единствено е дали ще е лидер на листата на личната си партия или на обединяването с " Демократична България ", защото двете обединения към момента нямат решение за това по какъв начин ще се явят на вота, научи Клуб Z.

Минчев трябваше да стане ръководител на Народното събрание при ротацията през март, само че както стана известно, към тази позиция се прицели съпредседателят на Демократична България и водач на ДСБ Атанас Атанасов - като самобитен бенефис на политичческата си кариера с наближаването на пенсионна възраст. Че Атанасов, а не Минчев, който бе непроменяемо посочван за мястото на президиума след отдръпването на Росен Желязков, в това число - от ръководителя на ДСБ, ще е новият парламентарен началник, са се договорили водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев. Така на Минчев е била предложена позиция в листите за Европейския парламент, подплатена преди този момент с вътрешно за партията социологическо изследване. То е трябвало да мери доверието в някои лица на " Промяната ", кои са фаворити за вота при авансово заложени имена, както и дали настрана или дружно с Демократична България да се яви групировката.

Минчев, без особена изненада, е получил утвърждението като политик на 24 на 100 от анкерираните, а 18% го припознават като кандиидат за Екологичен потенциал, което е най-силният резултат всред сондираните имена.

Допреди появяването на упоритостта на Атанасов да стане ръководител на Народно събрание, като представители на Политическа партия в листата (листите) се спрягаха единствено Даниел Лорер, Калина Константинова, Деница Симеонова, Йордан Терзийски. По информация на Клуб Z желание да става евродепутат има и Настимир Ананиев.

Сигурно е, че евродепутатът и някогашен ръководител на ДСБ Радан Кънев ще е претендент за нов мандат - към този момент втори или трети в обща листа. 

Социологията на Политическа партия обаче не дава отговор на въпроса дружно или настрана би трябвало да се явят обединенията в обединяването. 61,2% дават отговор с " Не мога да преценява ", 15 на 100 са " за " независимо явяване, а 23,7 - за общо.

Една от спънките пред самите обединения е, че до момента в който част от Демократична България е в ЕНП, то от " Промяната " желаят да са при либералите в " Обнови Европа ", където е Движение за права и свободи.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР